maandag 23 januari 2017

Aankomst op Jakarta

Maandag 23/01/2017

Vandaag ben ik samen met Oom Frans aangekomen op Jakarta. Het is 16:00 uur en we worden bij het vliegveld opgehaald door een kennis van Oom Frans. Onze koffers worden gedragen door een medewerker van het vliegveld. Hij brengt de koffers naar de auto, nadat we hem betaald hebben rijden wij naar ons verblijf toe. Onderweg kom ik al heel veel dingen tegen die erg anders zijn dan in Nederland.

Toen ik over de parkeerplaats heen liep vielen mij twee dingen op. Als eerste dat verschillende auto's zo geparkeerd stonden dat ze andere auto's helemaal insloten. Hierdoor konden de mensen die dus goed in de vakken staan niet meer weg. Verder stonden sommige auto's maar (letterlijk) een centimeter van elkaar af. Hoe ze dit voor elkaar kregen zonder tegen elkaar aan te botsen is mij echt een raadsel.
Wij reden van de parkeerplaats weg en wilden invoegen op de autobaan. Hier reed een vrachtwagen die voor ons wilde gaan. De bijrijder die stak zijn hand uit het raam om aan te geven dat hij voor ging en reed daarna op ons voor. Dit vond ik echt heel raar, vooral omdat hier niet raar op gereageerd werd en iedereen het maar goed vond. We zagen daarna nog meerdere keren dat iedereen elkaar zonder ergernissen voor lieten gaan.
Toen we eenmaal op de autobaan reden leek het eerst wel redelijk normaal, apart van het feit dat we aan de verkeerde kant van de weg reden. (Het stuur zit aan de rechter kant van de auto en word hier Kneck genoemd. Dit stamt af van het woord knecht.) Echter merkte ik al snel op dat niemand zijn richtingwijzer uitstak op het moment dat ze van baan wisselden. Dit deden ze alleen heel langzaam en als er geen ruimte was dan werd dat wel gemaakt. Zo gebeurde het dus ook regelmatig dat er op een tweebaansweg drie verschillende auto's naast elkaar reden. Hoewel dit niet de bedoeling was, werd dit door de bestuurder wel als normaal aangezien.
Op dit moment zijn er zo veel auto's in de stad dat er niet genoeg plaats is om ze allemaal op de weg te houden. Hiervoor hebben ze de regel bedacht dat om de dag auto's met een even nummer en een oneven nummer de stad door mogen rijden. Wanneer het niet jou dag is dan moet jij om de stad heen rijden om bij je bestemming te komen.

Toen we eenmaal bij het hotel aan waren gekomen hebben wij onze spullen uitgepakt, hebben daarna heerlijk Indonesisch gegeten waarna wij allebei ons bed in doken voor de volgende bestemming, Ambon.



1 opmerking:

  1. Tof Gijs! Mooi om te lezen hoe je in een andere wereld terecht bent gekomen. Er zullen vast nog vele mooie verhalen komen! Wij lezen met heel veel plezier mee! Dikke kus Tom, Esther, Krijn en Fedde

    BeantwoordenVerwijderen